El sector del vi ha estat sempre encapçalant el suport actiu a la candidatura

Tast amb Llops farà costat novament, en la seva desena edició, a PRIORITAT, l’entitat que promou la candidatura del Priorat a esdevenir Patrimoni Mundial de la Humanitat. L’any 2017 serà probablement decisiu per al pronunciament de la UNESCO. Per cada entrada venuda el proper 30 d’abril al wine festival de Gratallops, es destinarà un euro solidari a PRIORITAT. Conversem en aquest espai amb Roser Vernet, coordinadora de l’entitat, que viu dies intensos i trascendentals per presentar formalment la candidatura a les institucions pertinents.
En quin punt es troba la candidatura?
A la recta final d’elaboració del dossier i de redacció i consens del Pla de Gestió que l’acompanya, com a garantia de la pervivència dels valors que el dossier presenta com a susceptibles de ser reconeguts per al UNESCO i per tant permetre la inscripció del nostre paisatge agrícola a la Llista del Patrimoni Mundial.
Com valoreu el suport del sector del vi del Priorat?
Molt positivament,com a  integrant d’aquesta realitat agrària que configura el nostre paisatge. Des de l’inici del procés, sempre ha estat encapçalant el suport actiu a la candidatura i a tot el que representa.
La visita recent de l’IUCN us ha deixat bones impressions?
Estem encara a l’espera de l’informe que ens lliurarà el sr. Gérard Collin, però les primeres impressions són molt reconfortants  i generadores de noves idees que sempre aporten les visions externes i alhora expertes. Hem treballat intensament els dies de la visita i això sempre dóna fruits…

Quin és el camí a seguir en endavant?

Enllestir la nostra part de la feina i  seguir treballant a la comarca per aconseguir la complicitat i implicació de tothom. El procés de candidatura, i especialment el seu Pla de gestió, és un instrument molt potent de debat i reflexió sobre el model territorial que aquest paisatge ens demana, si l’entenem com a resultat de la interacció entre  les persones i el seu entorn.

 

El 2017 serà l’any decisiu?

Tots els anys ho són. Des del punt de vista del procés estricte de la candidatura, ho pot ser, i per part nostra ens proposem que ho sigui. Pèro ja sabem que no tot depen de naltros sols…