La décima edición a ritmo de jazz. De NYC a Gratallops

Lluis Capdevila grew up by the vineyards of EL PRIORAT, near the Mediterranean Sea (Catalonia, Northeast of Spain). His search for freedom, expression and creativity soon connected him to improvisation and composing. Jazz music brought him to New York, where he attended the Aaron Copland School of Music -with the help of a Fulbright grant- and received a Doctor of Musical Artsdegree from Stony Brook University.

 

Lluís Capdevila, de Falset a Manhattan. Y de la gran manzana de NYC al corazón del Priorat, Gratallops

 

El prioratí Lluís Capdevila va néixer a Falset el 1981. La passió per crear i la llibertat d’expressió aviat el van apropar a improvisar. No obstant, va estudiar Dret a Bellaterra, un màster en drets d’autor a Estocolm i va treballar en una reconeguda agència de la propietat intel·lectual al Passeig de Gràcia de Barcelona.

 

Amb 25 anys fets però, va decidir apostar pel que realment el movia; la música. Al 2007 es va instal·lar a Nova York per formar-se a l’Aaron Copland School of Music amb l’ajuda d’una beca Fulbright. En acabar, va continuar la seva formació a la Universitat de Stony Brook, on va obtenir el grau de Doctor en Arts Musicals.

 

A Manhattan ha compartit escenari amb músics veterans com Philip Harper, James Cammack i Elliot Zigmund. També amb talents emergents com Tivon Penicott o Kush Abadey. I ha actuat en locals com el Rockwood Music Hall, 55 Bar, Harlem Tavern o Cleopatra’s Needle, entre d’altres.

 

JAZZ FRESC I COMERCIAL DIASPORA (2016) és el seu àlbum debut en el món del jazz. Música que ha escrit inspirat-se en les vivències dels últims vuit anys a Nova York. El nom intenta fer una referència a la generació de joves nascuts als anys vuitanta, que avui es troben dispersats pel món buscant oportunitats laborals. L’acompanyen els talents de Petros Klampanis (contrabaix) i Luca Santaniello (bateria).

 

El disc va ser enregistrat al juny de 2015 als estudis TEDESCO de Nova Jersey. Es va editar durant els mesos de juliol i agost a SLIM Studio a Barcelona, amb Néstor Oñatibia, qui ha treballat amb Marc Parrot i Andreu Buenafuente. I ha estat mesclat i masteritzat a SEAR SOUND Studios de Manhattan durant la tardor amb l’enginyer Jeremy Loucas, guanyador de varis Grammys. Durant el gener de 2016 es va aconseguir assolir una campanya de micromecenatge de 7.500 € a KICKSTARTER, que ha servit per cobrir la major part de les despeses de producció.